راهنمای نحوه شستوشو و اتوکشی بارانی و کاپشن

بارانی‌ها هم استایلتان را جذاب می‌کنند، هم چتر نجاتی برای بدن در روزهای زیبایی بارانی هستند‌‌. تمیز‌کردن بارانی با لباس‌های معمولی متفاوت است. برای تمیز‌کردن این لباس باید نکات مربوط به شستو شو و اتوکشی بارانی را بدانید تا نه‌تنها بتوانید بارانی خود را به نحو اصولی تمیز کنید، بلکه مانع از خراب‌شدن آن شوید. مطمئنا اگر از نحوه ی شستو شو و اتوکشی کاپشن با هر جنس یا مدلی اطلاع داشته باشید، به دوام و زیبایی آن کمک خواهید کرد. باید توجه داشته باشید که کت‌های بارانی اگرچه می‌توانند در برابر آب مقاومت کنند؛ اما شستشوی بیش‌ازحد و درجه حرارت بالا می‌تواند لباس زیبایتان را خراب کند. اگر طرفدار استایل کارآگاه گجت هستید، در این مقاله قصد داریم درباره روش‌های شستشو و نگهداری بارانی صحبت کنیم تا مدت بیشتری بارانی را در کمد لباس‌هایتان داشته باشید. از شما دعوت می‌کنیم با ما همراه باشید.

بررسی برچسب مراقبت بارانی و کاپشن

حتی اگر بارانی شما زیاد هم در معرض آب یا باران نباشد، باز هم کثیف می‌شود. برای اطلاع از بهترین روش شستو شو و اتوکشی بارانی، بهتر است ابتدا برچسب پشت یقه لباس را بررسی کنید. برچسب شامل اطلاعاتی است که توسط سازنده در مورد نحوه تمیز‌کردن بارانی ارائه شده است. هنگامی که برچسب مراقبت را خواندید، دستورالعمل‌های آن را به‌دقت دنبال کنید تا آسیبی به لباس نرسد.

اکثر تولیدکنندگان توصیه می‌کنند که بارانی خود را با ماشین لباسشویی و شوینده ملایم بشویید. برخی هم پیشنهاد می‌کنند شستشو با یک شوینده مخصوص پارچه‌های مصنوعی را انتخاب کنید. اگر بخواهید می‌توانید لباس‌هایتان را به خشکشویی ببرید تا از نحوه ی شستو شو و اتوکشی کاپشن یا بارانی‌تان اطمینان حاصل کنید.

روی برچسب را بخوانید تا نوع پارچه بارانی و ضدآب‌بودن یا نبودن آن مشخص شود. برخی از بارانی‌ها قابل شستشو با ماشین لباسشویی هستند و برخی دیگر فقط با دست تمیز می‌شوند. در بیشتر موارد، بهتر است از یک شوینده ملایم به‌همراه آب سرد یا گرم استفاده و بارانی را در مجاورت هوا خشک کنید. معمولاً بهتر است بارانی را بعد از 20 بار استفاده یا 1 بار در ماه بشویید.

اگر دستورالعمل‌های ارائه‌شده روی برچسب سخت به نظر می‌رسد یا اگر تردید دارید که بتوانید بارانی‌تان را به‌خوبی بشویید، می‌توانید آن را به خشکشویی ببرید.

اگر جنس بارانی زنانه شما پلی‌اورتان است، آن را به خشکشویی نبرید. پلی‌اورتان ممکن است در برچسب سازنده به‌عنوان "PU" یا "PVC" ذکر شود. پارچه‌های حاوی این ماده در صورت قرارگرفتن در خشکشویی ترک می‌خورند و پوسته‌پوسته می‌شوند.

 

راهنمای برچسب مراقبت بارانی

 

شستشوی دستی یا ماشینی برای بارانی و کاپشن؟

برای شستو شو و اتوکشی بارانی بهترین کار این است که آن را در ماشین لباسشویی بشویید. تمام دکمه‌ها، زیپ‌ها و حلقه‌های بارانی‌تان را ببندید و اگر کمربند دارد، آن را بردارید. کاپشن و بارانی زنانه یا مردانه را در ماشین لباسشویی قرار دهید. یک شوینده ملایم، غیرسمی و دوستدار محیط‌زیست به آن اضافه و ماشین لباسشویی را روی شستشوی لباس‌های ظریف یا دستی تنظیم و چرخه را با آب سرد اجرا کنید.

اگر از مواد شوینده معمولی برای تمیز‌کردن بارانی خود استفاده می‌کنید، بهتر است آن را 2 بار بشویید تا باقیمانده مواد شوینده پاک شود. برای بارانی‌های وینیل یا پلاستیک، از یک پارچه میکروفیبر مرطوب و مقداری مایع لباسشویی برای پاک‌کردن گل‌ولای قابل مشاهده استفاده کنید. برای کت‌های بارانی پارچه‌ای، می‌توانید لکه‌های غذا و خاک اطراف یقه و سرآستین‌ها را با یک لکه‌بر پایه آنزیم یا کمی مایع لباسشویی تمیز کنید.

توصیه‌هایی برای دمای آب و مواد شوینده بارانی

بارانی‌ها انواع مختلفی دارند و به‌همین‌دلیل است که خواندن برچسب روی آن‌ها قبل از تمیز‌کردن برای اولین بار ضروری است. برخی از بارانی‌ها ممکن است فقط به‌دلیل آسترهای متصل یا پارچه‌های داخلی‌شان که به‌خوبی شسته نمی‌شوند، نیاز به شستشوی خشک داشته باشند؛ اما برخی از آسترها را می‌توان جدا و تمیز کرد. بهتر است از مواد شوینده ملایم استفاده کنید و همانطور که گفتیم با آب سرد بشویید.

انتخاب دما و چرخه ماشین لباسشویی برای شستو شو و اتوکشی بارانی

آب خنک یا ولرم برای شستشو، بهترین انتخاب است. آب بیش‌ازحد داغ می‌تواند پارچه‌های وینیل و پلاستیک را نرم و چروک‌ها را بیشتر کند. چرخه ملایم یا دائمی ماشین لباسشیی را برای شستن بارانی‌ها انتخاب کنید تا زیاد چرخانده و چلانده نشوند. مراقب باشید که در مصرف مواد شوینده زیاده‌روی نکنید؛ چون هرگونه ماده باقیمانده در الیاف باعث کاهش اثربخشی پوشش ضدآب می‌شود.

شوینده‌های ویژه‌ای که برای لباس‌های رنگی توصیه می‌شوند، برای شستن بارانی مناسب‌ترند چون حاوی هیچ افزودنی که بتواند در بافت لباس اختلال ایجاد کند، نیستند. بااین‌حال، یک شوینده ملایم و طبیعی نیز خوب است.

خشک‌کردن بارانی یا کاپشن

پس از شستشو، ایمن‌ترین روش خشک‌کردن، آویزان‌کردن بارانی روی چوب لباسی است تا در مجاورت هوا خشک شود. اگر عجله دارید، بارانی‌های پارچه‌ای یا بافت را می‌توانید در خشک‌کن روی درجه کم تا متوسط قرار دهید. مقداری حوله تمیز نیز به آن اضافه کنید تا به جذب سریع رطوبت کمک کند و لباس‌تان در کمترین زمان ممکن در خشک‌کن بماند. روکش‌های لاستیکی، وینیل و پلاستیک غیرقابل تنفس هستند، درحالی‌که کت‌های پنبه‌ای و الیاف مصنوعی که با پوشش ضدآب پوشش داده شده‌اند، قابلیت تنفس دارند.

اگر گمان می‌کنید که تنظیمات کم یا متوسط خشک‌کن شما باز هم برای بارانی‌تان ممکن است آسیب‌زا باشد، می‌توانید کت یا لباس دیگری را که برایتان چندان مهم نیست، اما حاوی الیاف پلی‌استر، نایلون یا پارچه‌های مصنوعی دیگر است، ابتدا داخل خشک‌کن بیندازید و آن را از نظر پوسته‌پوسته‌شدن یا ترک‌خوردگی بررسی کنید و سپس تصمیم بگیرید که بارانی را هم در خشک‌کن بیندازید یا نه.

هرگز بارانی پلاستیکی، وینیل یا لاستیکی را در خشک‌کن اتوماتیک قرار ندهید. گرما می‌تواند ویژگی‌های ضدآب بارانی را از بین ببرد یا ذوب کند. اگر بارانی‌تان بیش‌ازحد چروک شده باشد، باید آن را در آب تمیز فرو ببرید و آویزان کنید تا خشک شود و چین‌وچروک‌ها از بین بروند.

 

راهنمای خشک کردن بارانی یا کاپشن

 

روش حذف لکه‌های بارانی و کاپشن

با استفاده از آب و صابون لکه‌ها را تمیز کنید. اگر فقط قسمت کوچکی از بارانی شما نیاز به تمیز‌کردن دارد، احتمالاً نیازی نیست که آن را در معرض شستشوی ماشینی قرار دهید. مقداری صابون ظرفشویی مایع ملایم را با آب گرم مخلوط کنید. یک اسفنج تمیز را در آب فرو ببرید و به‌آرامی نقطه‌ای را که باید تمیز شود، پاک کنید. از استفاده از صابون‌های حاوی عطر، آنزیم یا سورفکتانت اجتناب کنید. اگر از نحوه ی شستو شو و اتوکشی کاپشن یا بارانی اطلاع دقیق ندارید، آن را با دست تمیز کنید. سپس بارانی را در سینک یا وان قرار دهید و آن را با آب خنک بشویید.

نکات کلیدی برای حفظ خاصیت آب‌گریزی

بارانی‌های مقاوم در برابر آب، از الیاف طبیعی یا مصنوعی ساخته شده‌اند که برای مدت کوتاهی از خیس‌شدن بدن جلوگیری می‌کنند. این بارانی‌ها معمولاً قابل تنفس هستند و مراقبت از آن‌ها آسان است و عموماً شامل پارچه‌هایی مانند گورتکس، نایلون، پلی‌استر و پنبه می‌شوند. اما اگر آب، دیگر از سطح بارانی شما نمی‌ریزد و خاصیت آبگریزی خود را از دست داده است، خوشبختانه، چند راه حل وجود دارد:

  • بارانی را تمیز کنید: شستن خاک سطحی، آب‌گریزی بارانی را افزایش می‌دهد. برچسب لباس را با دقت بخوانید. برای برخی از پارچه‌های با تکنولوژی بالا، گرمای خشک‌کن لباس می‌تواند پوشش ضدآب بادوام (DWR) را دوباره فعال کند.
  • بارانی را با یک پارچه مرطوب تمیز کنید: روکش‌های ضدآب بادوام را می‌توان با استفاده از اسپری آبگریز روی کت بارانی یا شستشوی مجدد تمیز کرد. این محصولات که برای چادر نیز استفاده می‌شوند، در بیشتر فروشگاه‌های لوازم ورزشی و به‌صورت آنلاین موجود هستند.
  • شستو شو و اتوکشی بارانی را دوباره انجام دهید: اگر بارانی شما لکه‌های قابل مشاهده از خاک، عرق بدن، غذا یا گل دارد، باید تمیز شود. تمیز‌کردن منظم با ازبینبردن پوشش سطحی پارچه ممکن است پوشش محافظ را از بین ببرد و آبگریزی بارانی را افزایش دهد. بااین‌حال، اگر بارانی مقاومت خود را در برابر آب از دست داده باشد، باید آن را با یک محصول تجاری آبگریز بادوام تمیز کنید.

نحوه اتوکشی بارانی و کاپشن

شما هرگز نباید بارانی‌های لاستیکی، وینیل یا پلاستیکی را اتو کنید. بااین‌حال، اگر یک بارانی ضدآب پارچه‌ای چروکیده دارید، آن را با کمترین درجه حرارت اتو کنید.

  • با خواندن برچسب لباس، مطمئن شوید که می‌توانید آن را اتو بزنید.
  • عملکرد بخار را خاموش کنید؛ چون بخار می‌تواند پارچه را ذوب کند.
  • از یک حوله یا پارچه نخی به‌عنوان مانع بین اتو و پارچه بارانی استفاده کنید؛ اما اتو را محکم فشار ندهید.
  • اتو را به‌طور مساوی از روی پارچه رد کنید؛ اما هرگز روی پارچه مکث نکنید.

نگهداری و تعمیر مانتوی بارانی

پارگی‌ها و سوراخ‌های بارانی‌ها بسته به میزان آسیب و کیفیت مواد، قابل‌ترمیم هستند. برای پارگی بارانی لاستیکی، می‌توانید با دقت کمی چسب لاستیکی را روی پارگی بمالید. اگر جنس بارانی شما پی‌وی‌سی یا روکش وینیل است، با استفاده از کیت چسب و پچ مخصوص پی‌وی‌سی آن را کنید. بیشتر چسب‌ها 24 ساعت طول می‌کشد تا کاملاً بچسبند.

برای پارچه‌های ضدآب، می‌توانید نوار پارچه‌ای یا چسب‌های پارچه‌ای را نیز به‌عنوان یک راه‌حل سریع برای پارگی یا سوراخ استفاده کنید. یک تکه نوار را از رول جدا کنید و حداقل 24 ساعت قبل از اینکه قصد استفاده از آن را داشته باشید، آن را به قسمت بیرونی لباس خود بمالید. بیشتر این نوارها دارای روکش ضدآب هستند.

مانتوهای بارانی معمولاً یک لباس تمام عیار هستند و برای مواقعی که به آن‌ها نیاز ندارید، باید در کمد آویزان شوند. قبل‌از اینکه بارانی را در کمد آویزان کنید، مطمئن شوید که کاملاً خشک شده است. درغیراین‌صورت، ممکن است باعث رشد کپک و بوی بد شود. بوها یا هاگ‌ها می‌توانند به اشیای دیگر در کمد سرایت کنند.

برخی از کاپشن‌ها یا بارانی‌ها دارای یک کاور هستند که در آن‌ها نگهداری می‌شوند. قبل از اینکه کاپشن یا بارانی را در کاور قرار دهید، مطمئن شوید که کاملا خشک شده است.

هنگام شستو شو و اتوکشی بارانی، فقط باید لباس‌هایی از همان نوع را با هم بشویید. برخی از تولیدکنندگان مواد شوینده ضدآب فقط استفاده از 1 یا 2 ماده را در یک زمان توصیه می‌کنند. بااین‌حال، هرگز از حرارت زیاد هنگام اتو‌کردن بارانی استفاده نکنید چون می‌تواند به درزها آسیب برساند. و در نهایت، اگر آستر بارانی شما قابل جابه‌جایی است، آن را بردارید و جداگانه بشویید.

سخن پایانی

برای شستو شو و اتوکشی بارانی باید اصول مراقبتی را به کار بگیرید تا از آسیب دیدن لباس زیبایتان جلوگیری شود. در این مقاله درباره نحوه ی شستو شو و اتوکشی کاپشن و بارانی صحبت کردیم. شما چه مواردی را می‌توانید به فهرست ما اضافه کنید؟ تجربیات خودتان را با ما درمیان بگذارید.

 

دیدگاه کاربران
شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید