روش های جلوگیری از گشاد شدن لباس بافت

ممکن است پس از چندبار پوشیدن، متوجه گشاد شدن لباس بافت خود شده باشید یا ببینید برخی از لباس‌های شما پرز شده‌اند. به این پرزها، پیل گفته می‌شود و اگرچه ممکن است به نظر برسد که ایجاد آن‌ها روی پارچه‌های خاصی اجتناب‌ناپذیر است، اما چند راه وجود دارد که می‌توانید پرزها را از روی لباس‌هایتان پاک و به جلوگیری از تشکیل آن‌ها کمک کنید. در این مقاله قصد داریم درباره روش های نگه داری لباس بافت و انتخاب روش‌ها و مواد شوینده مناسب برای جلوگیری از گشاد یا پیل‌شدن آن‌ها صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

بررسی مشکل گشاد شدن لباس بافت و اهمیت حفظ کیفیت آن

وقتی برای خرید بافت زنانه به فروشگاه مراجعه می‌کنید، ممکن است متوجه شده باشید که لباس‌های بافت برخلاف سایر محصولات نساجی در همه جهات کشسان هستند و قابلیت تغییر شکل و اندازه دارند. ساختار خاص این لباس‌ها در برابر چروک تا حدودی مقاوم است. اما برخی از لباس‌های بافت دخترانه یا پسرانه ممکن است بعد از شستشو چروک یا پیل شوند. یکی از راه‌های ایجاد رقابت در محصولات نهایی، تولید لباس بافتنی باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه است. در فرآیند تولید انواع لباس بافتنی، کشش‌پذیری، نفوذپذیری، انعطاف‌پذیری و ویژگی‌های مهم در پردازش تکنولوژیکی موردتوجه قرار می‌گیرد.

گشاد شدن لباس بافت یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افرادن بعداز مدتی استفاده و شستشوی لباس با آن مواجه می‌شوند. به‌همین‌دلیل، مراقبت صحیح از لباس و رعایت نحوه اصولی شستشوی آن به حفظ کیفیت، دوام و عمر بیشتر لباس کمک می‌کند.

چرا بافت لباس گشاد می‌شود؟

گشاد شدن لباس بافت ممکن است به‌دلیل عوامل زیر باشد:

  • کشیدگی: این مورد به‌ویژه در لباس‌های چسبان و همچنین بعد از شستشوی نادرست اتفاق می‌افتد.
  • شستشو: شستشوی مکرر و نامناسب ممکن است باعث گشاد شدن لباس شود.
  • استفاده‌ی مکرر: استفاده‌ مکرر از لباس می‌تواند باعث کاهش کیفیت و گشادشدن آن شود.
  • نوع الیاف: الیافی که برای بافت لباس استفاده می‌شود، ممکن است در برابر کشیدگی و گشادشدن حساس باشد.

برای جلوگیری از گشادشدن لباس، بهتر است از روش‌های درست شستشو و نگهداری آن استفاده کنید و همچنین لباس‌های باکیفیت و مناسب را انتخاب کنید.

دلیل گشاد شدن لباس بافت

تعریف پیلینگ و چگونگی تشکیل آن بر روی لباس

پیلینگ اغلب به فرایند تشکیل گلوله‌های پرزمانند کوچک و سفتی گفته می‌شود که روی سطح لباس‌ها ایجاد می‌شوند. خوشبختانه، معمولاًً می‌توانید پیل‌ها را با یک برس، تیغ یا دستگاه پرزگیر بردارید. این گلوله‌های پارچه‌ای مزاحم نتیجه ساییدگی و پارگی معمولی هستند و زمانی تشکیل می‌شوند که الیاف لباس می‌شکنند و روی سطح به هم گره می‌خورند. با گذشت زمان، نخ‌های گره‌خورده، گلوله‌های پرزمانند مشخصی را تشکیل می‌دهند که به لباس چسبیده است. در طول چرخه شستشو، آن‌ها می‌توانند ریزنخ‌های شل را جذب و روند تخریب پارچه را تسریع کنند.

علل اصلی پیدایش پیل‌ها بر روی لباس

پرز و پیلینگ ممکن است در اثر عوامل زیر ایجاد شود:

  • کیفیت پارچه: استفاده از پارچه‌های با کیفیت پایین ممکن است باعث پیدایش پرز و پیلینگ شود.
  • شستشو: شستشوی نامناسب و استفاده از مواد شوینده قوی ممکن است باعث پیدایش پرز و پیلینگ شود.
  • استفاده‌ مکرر: استفاده‌ مکرر از لباس ممکن است باعث پیدایش پرز و پیلینگ شود.
  • تماس با سطوح خشن: تماس لباس با سطوح خشن می‌تواند باعث پیدایش پرز و پیلینگ شود.

علل اصلی پیدایش پیل‌ها بر روی لباس

راه‌های پیشگیری از گشاد شدن لباس بافت

چه در شستشوی دستی با آب سرد یا شستشوی معمولی با ماشین، بررسی برچسب سازنده اولین خط دفاعی برای اطمینان از این موضوع است که لباس‌های شما در حین شستشو و خشک‌کردن منبسط یا کشیده نمی‌شوند. همچنین، یکی از مهم‌ترین روش های نگه داری لباس بافت این است که هرگز لباس‌های خود را قبل از خشک‌شدن روی بند آویزان نکنید. برای ازبین‌بردن رطوبت اضافی قبل از اینکه لباس خشک شود، باید آن را روی یک حوله حمام تمیز و ضخیم، صاف کنید و بگذارید به‌تدریج آب آن تبخیر شود. بسته به اندازه لباس، می‌توانید از خشک‌کن با دور ملایم نیز برای حذف آب اضافی نیز استفاده کنید. علاوه‌براین، باید لباس‌ها را به‌جای آویزان‌کردن برای خشک کردن، روی صفحه لباسشویی قرار دهید. به‌ویژه، لباس‌های سنگین مانند بافتنی و پنبه‌ای به‌مرورزمان، کشیده می‌شوند.

هنگام آویزان‌کردن لباس‌ها در کمد، از چوب لباسی‌ استفاده کنید. اگر چوب لباسی خیلی بزرگ یا خیلی کوچک باشد، قسمت بالایی لباس ممکن است از حالت عادی خارج شود. اگر لباسی را بدون دکمه یا زیپ آویزان می‌کنید، آویز را از پایین لباس بالا ببرید تا قلاب از خط گردن بیرون بیاید اما چوب لباسی را به‌زور از سوراخ گردن عبور ندهید.

تا‌کردن ژاکت‌ها و بلوز‌ها و صاف نگه‌داشتن آن‌ها باعث می‌شود برای مدتی طولانی‌تر فرم خود را حفظ کنند. برای جلوگیری از گشاد شدن لباس بافت هنگام پوشیدن و درآوردن لباس‌ها، دکمه‌ها و زیپ‌ها را باز کنید. عدم انجام این مراحل می‌تواند فرم لباس‌های شما را عوض کند. ازسوی‌دیگر، لباس‌ها در فرآیند شستشو و خشک‌کردن دچار کشش می‌شوند. استفاده از مایع نرم‌کننده، لباس‌های شما را نرم‌تر می‌کند و باعث می‌شود لباس‌ها پس از کشیده شدن راحت‌تر به شکل اولیه خود بازگردند.

استفاده از چرخه‌های ملایم ماشین لباسشویی برای پیشگیری از گشاد شدن لباس بافت

استفاده از چرخه‌ ملایم ماشین لباسشویی می‌تواند در جلوگیری از گشادی لباس و همچنین پیدایش پرز و پیلینگ مفید باشد. بهتر است لباس‌های حساس را با دست شستشو دهید و از مواد شوینده‌ مناسب برای لباس بافت استفاده کنید. همچنین، قبل از شستشو بهتر است لباس را بررسی کنید و اگر پرز و پیلینگ دارد، آن را با یک برس نرم بگیرید تا بیشتر پرز ندهد.

ترتیب لباس‌ها قبل از شستشو

ترتیب لباس‌ها قبل از شستشو تاثیر چندانی بر روی گشادشدن یا نشدن لباس ندارد، اما بهتر است لباس‌های سفید و رنگی را جداگانه شستشو دهید و لباس‌های پرزدار را با لباس‌هایی که پرز ندارند، قاطی نکنید. همچنین، لباس‌هایی که باید در دمای پایین شستشو داده شوند، نباید با لباس‌هایی که در دمای بالاتر شستشو داده می‌شوند، همزمان شسته شوند.

انتخاب مواد شوینده مناسب برای جلوگیری از گشاد شدن لباس بافت

انتخاب مواد شوینده مناسب نیز تاثیر بسیار زیادی روی جلوگیری از گشاد شدن لباس بافت دارد. برای مثال، استفاده از مواد شوینده با اسیدیته بالا می‌تواند باعث شکستن الیاف لباس و گشادشدن آن شود. همچنین، استفاده از دمای بالای آب در شستشو می‌تواند باعث کشیده‌شدن لباس شود.

مواد شوینده مناسب برای جلوگیری گشاد شدن لباس

راه‌های خشک‌کردن مناسب لباس

خوشبختانه، راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید لباس‌هایتان را سریع و با هزینه‌ کم خشک کنید. اگر نمی‌خواهید از ماشین لباسشویی استفاده کنید، بهتر است لباس‌های شسته شده را بعد از شستشو با دست، در سبد بچینید تا خشک شوند. فشار‌دادن بیش از حد لباس در دستگاه می‌تواند باعث می‌شود لباس‌ها در انتهای چرخه، چروک‌تر شوند و فرم زیبای خود را از دست بدهند.

اگر نیاز به خشک‌کردن لباس در داخل خانه دارید، بهتر است روی یک هواکش خوب سرمایه‌گذاری کنید. در زمستان، تهویه هوای گرم گزینه خوبی است، به‌خصوص اگر دمای خانه شما سرد باشد. اگر لباس‌ها را در داخل خانه خشک می‌کنید، رطوبت اضافی می‌تواند منجر به افزایش رطوبت خانه شما شود، مگر اینکه پنجره‌ها را برای افزایش تهویه باز نگه دارید.

ممکن است فکر کنید که تنظیم سرعت چرخش ماشین لباسشویی تاحدممکن، راهی برای کاهش زمان خشک‌شدن است، اما اگر لباس بافت را مستقیماً در خشک‌کن قرار می‌دهید، برای کاهش زمان خشک‌کردن باید تاحدامکان آب را حذف کنید تا از چروک‌شدن لباستان جلوگیری شود. درهرحال، به‌خاطر داشته باشید که به‌محض اتمام چرخه خشک‌کردن، لباس‌ها را به‌سرعت خارج کنید.

انتخاب لباس‌هایی که کمتر معرض گشادشدن هستند

لباس‌هایی که از الیاف باکیفیت و مقاوم ساخته شده‌اند، معمولاًً کمتر در معرض گشادشدن هستند. به‌عنوان مثال، لباس‌هایی که از الیاف ضخیم و محکم مانند دنیم، توییل، کتان و پنبه ساخته شده‌اند، معمولاًً دیرتر دفرمه و گشاد می‌شوند. بااین‌حال، باید توجه داشت که هر لباسی ممکن است در صورت استفاده نادرست یا شستشوی نامناسب، گشاد شود.

انتخاب بافت‌های با الیاف طولانی و مقاوم

معمولاً انتخاب‌های زیادی برای لباس بافت وجود دارد که می‌تواند سردرگم‌کننده باشد، اما درصورت رعایت نکات زیر و رعایت اصول روش های نگه داری لباس بافت، می‌توانید مطمئن باشید که بهترین جنس را خریداری خواهید کرد.

مهم است که دوام الیاف را در نظر بگیرید. آیا این لباس قرار است هر روز استفاده شود؟ در این حالت، لباس باید بتواند در برابر سایش و پارگی ناشی از استفاده مداوم مقاومت کند. آیا این لباس برای کودکان است که ممکن است به آن آسیب بزنند؟ پس باید استحکام بیشتری داشته باشد.

معمولاً تمیز نگه‌داشتن لباس بافت هم یک نگرانی رایج است. جای دست، جوهر، روغن، لاک، بستنی و نوشیدنی‌ها می‌تواند لکه‌های زشتی را روی لباس ایجاد کند که نیاز به شسته‌شدن داشته باشد. بنابراین، لازم است یک لباس باکیفیت و مقاوم در برابر شستشو انتخاب کنید.

یکی از رایج‌ترین شکایاتی که مردم در مورد لباس بافت خود دارند نیز این است که خیلی زود چروک می‌شود. همچنین، اگر پارچه قرار باشد در معرض نور خورشید به‌مدت طولانی قرار گیرد، احتمال محوشدن رنگ آن بیشتر است. بنابراین، شاید بهتر باشد بافتی با رنگ روشن را انتخاب کنید. درهرصورت، بهتر است ابتدا به دوام، تمیزی و پتانسیل استقامت الیاف لباس فکر کنید و بعد آن را بخرید.

راه‌های جلوگیری و حذف پیلینگ از روی لباس‌های بافت

برای جلوگیری از پرزشدن لباس بافت، باید الیاف محکمی را انتخاب کنید که از مواد بادوام ساخته شده باشند. پارچه‌های بافتنی بیشتر از پارچه‌های دیگر پیل می‌شوند اما بااین‌حال، راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید با کاهش اصطکاک یا ساییدگی روزانه لباس‌هایتان، از سرعت پیلینگ آن‌ها بکاهید.

از کوله‌پشتی استفاده نکنید

برای این کار می‌توانید از استفاده از کوله‌پشتی یا کیف به‌همراه لباس اجتناب کنید یا استفاده از کاپشن یا پالتو روی لباس را برای جلوگیری از ساییدگی پارچه‌ها کاهش دهید. این اقدامات احتیاطی باعث عدم ایجاد پیل نمی‌شود، اما می‌تواند به کند‌کردن روند آن کمک کند.

شستشوی صحیح با دست یا ماشین لباسشویی

ماشین لباسشویی به‌خودی‌خود باعث ایجاد پیل نمی‌شود، اما می‌تواند آن را تسریع یا تشدید کند. بااین‌حال، می‌توانید با استفاده از تاکتیک‌های هوشمندانه، میزان پیلینگ ناشی از ماشین لباسشویی را کاهش دهید. برای شروع، زیپ‌های لباس‌ها را ببندید، آن‌ها را براساس نوع بافت، دسته‌بندی و از چرخه‌های سرد و ملایم کوتاه برای شستشو استفاده کنید.

لباس‌ها را براساس رنگ مرتب کنید چون اگر پیل‌ها با رنگ‌ پارچه در تضاد باشند، بیشتر برجسته می‌شوند. ماشین لباسشویی را بیش‌ازحد پُر نکنید چون اگر لباس‌ها به‌راحتی در ماشین حرکت نکنند، به هم ساییده می‌شوند و باعث پیلینگ خواهند شد. از مقدار مناسبی مواد شوینده استفاده کنید و برای کمک به محافظت از الیاف لباس، از نرم‌کننده پارچه استفاده کنید. وقتی شستشو تمام شد، از چرخه خشک‌کن ملایم و حرارت کم استفاده کنید یا لباس‌های خود را آویزان کنید تا در هوا خشک شوند.

پرزگیری قبل از شستشو

قبل از قرار‌دادن لباس‌ها در ماشین لباسشویی از یک برس پرزگیر یا تیغ برای حذف پیل‌های موجود استفاده کنید. لباس‌ها را به‌سمت بیرون بچرخانید تا فقط داخل آن به لباس‌های دیگر ساییده شود. زیپ‌ها، دکمه‌ها و قلاب‌ها را نیز ببندید چون سایش الیاف به این اجسام می‌تواند به لباس آسیب برساند. لباس‌ها را براساس نوع پارچه مرتب کنید تا از آسیب‌رساندن پارچه‌های سنگین‌تر به پارچه‌های سبک‌تر در هنگام شستشو جلوگیری شود.

عدم شستشوی لباس با آب داغ برای جلوگیری از گشاد شدن لباس بافت و پیلینگ

شستن لباس در آب داغ مستقیماً باعث ایجاد پیلینگ نمی‌شود، اما می‌تواند لباس‌ها را مستعد پیل کند. آب داغ می تواند الیاف لباس را سریع‌تر از آب سرد فرسوده کند و منجر به گره‌خوردن الیاف پارچه و پیل‌های کوچک آزاردهنده شود. همچنین، پیلینگ می‌تواند از اصطکاک مالش پارچه در طول چرخه خشکشویی ایجاد شود. البته برخی از شوینده‌ها از آنزیم‌هایی برای تمیز‌کردن لباس‌ها استفاده می‌کنند. آنزیم سلولاز می‌تواند به شل‌شدن و حذف پیل‌ها در طی شستشو کمک کند.

استفاده از دستگاه پرزگیر و دستگاه‌های برقی برای حذف پیل‌ها

دستگاه پرزگیر یک دستگاه الکتریکی است که برای حذف پیل‌های لباس‌ها استفاده می‌شود. پرزها به‌دلیل فرسودگی و استفاده طولانی‌مدت از لباس‌ها به وجود می‌آیند و ممکن است ظاهر لباس را زشت کنند. دستگاه پرزگیر با حرکت‌دادن شبکه‌های خود، پرزها و مواد بیشتری را از روی لباس جمع‌آوری و به حفظ شکل و کیفیت لباس کمک می‌کند.

دستگاه پرزگیر و دستگاه‌های برقی برای حذف پیل‌ها

روش‌های دیگر حذف پیل‌ها از روی بافت لباس

استفاده از ریش‌تراش و تیغ یکی از روش های نگه داری لباس بافت و حذف سریع پیل و پرز از روی آن است. اگر پیل‌ها خیلی سرسخت نباشند، یک غلتک یا نوار چسب نیز می‌تواند به حذف آن‌ها کمک کند. همچنین، می‌توانید با استفاده از شانه‌های پارچه‌ای نیز پیل‌ها یا پرزها را از روی لباس پاک کنید.

سخن پایانی

لباس‌های بافت در عین زیبایی و جذابیت، بسیار حساس هستند. برای جلوگیری از گشاد شدن لباس بافت باید به روش شستشو، تکرار پوشیدن لباس، استفاده از شوینده مناسب و پهن‌نکردن آن روی بند توجه کنید. با رعایت اصولی روش های نگه داری لباس بافت می‌توانید تا مدت‌های طولانی از پوشیدن لباس زیبای خود لذت ببرید.

 

دیدگاه کاربران
شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید